Expertisecentrum weerbaarheid Trainingen is een VOF, opgericht door Arnold de Leeuw en Berendineke Steenbergen. Wij zijn in 1999 begonnen met het geven van weerbaarheids-en zelfverdedigingstrainingen en hebben daarmee het werk van de Stichting Zelfverdediging voor Vrouwen in Utrecht voortgezet.

Sinds onze oprichting hebben wij verschillende trainingen ontwikkeld en zijn we nauw betrokken bij de landelijke ontwikkelingen binnen ons vak - onder meer bij de ontwikkeling van vrijwel alle landelijke opleidingen tot weerbaarheidstrainer. Wij zijn beiden bovendien bestuurslid van Beroepsvereniging Docenten Weetbaarheid en Zelfverdediging geweest. Arnold de Leeuw heeft daarna de Stichting Kenniskring Weerbaarheid opgericht.

Daarnaast zijn wij co-auteur van het Handboek weerbaarheid dat de methodiek beschrijft en gebruikt wordt op de verschillende opleidingen tot weerbaarheidstrainer. SWP gaat dit handboek uitgeven waardoor het vanaf november 2016 voor iedere geïnteresseerde te koop is.

Naast trainingen en cursussen aan kinderen en volwassenen, ontwikkelen we train-de-trainers concepten en ontwerpen we empowermenttrainingen voor specifieke doelgroepen zoals bijvoorbeeld mantelzorgers. Meer informatie over ons is te vinden op ons LinkedIn profiel: Berendineke Steenbergen en Arnold de Leeuw.