Vanzelfsprekend kunt u ons gehele aanbod ook voor uw organisatie inkopen.
Wij geven al onze trainingen ook op verzoek. We hebben door onze jarenlange betrokkenheid bij opleidingen tot weerbaarheidstrainer een groot netwerk en kunnen u, wanneer we de training zelf niet kunnen geven, verwijzen naar een goed opgeleide collega die gespecialiseerd is in uw doelgroep.

Wij kunnen uw medewerkers opleiden om zelf weerbaarheidstrainingen te geven aan hun cliënten in een train-de-trainer. Eerder deden we dat bijvoorbeeld voor het COA en de vrouwenopvang. Kenmerkend voor onze aanpak is dat we uitgaan van de bestaande vaardigheden van de (toekomstige) trainer. Zij leren dus geen standaard-programma uit te voeren, maar krijgt handvatten om een weerbaarheidstraining te ontwikkelen met werkvormen die bij hen passen. Deze scholingen zijn bedoeld voor HBO-opgeleide professionals in het brede sociale werkveld en het onderwijs met ervaring in het werken met groepen. De deelnemers moeten rekening houden met een tijdsinvestering van minimaal zes lesdagen en per lesdag een dag voorbereiding. De deelnemers ontvangen een certificaat wanneer zij voor tenminste 80% aanwezig zijn geweest en zij een cursus voor hun eigen doelgroep hebben voorbereid en uitgevoerd. Wij verzorgen de inhoud van de lesdagen, zorgen voor een studiehandleiding en de noodzakelijke literatuur. Daarnaast ontvangt iedere deelnemer tenminste één maal feedback op de uitgewerkte werkvormen van de eigen cursus. Hoewel wij vanzelfsprekend ook kunnen zorgen voor een locatie, catering en het materiaal dat nodig is om de weerbaarheidstrainingen te geven (zoals stootkussens, plankjes, een parachute, balonnen, sjaaltjes endergelijke), is het meestal zo dat de opdrachtgever voor deze aspecten zorg draagt. Deze scholing wordt altijd gegeven voor een complete groep, het is dus voor een deelnemer niet mogelijk om vrijstellingen voor een deel van de lesdagen of opdrachten te krijgen. 

Deze train-de-trainers worden ontwikkeld en gegeven door mevrouw drs Berendineke Steenbergen MBA, meer informatie op haar linked-in-profiel.

Dit kan natuurlijk ook een aanvullende scholing zijn op bijvoorbeeld de Rots en Water training die uw medewerkers al hebben gevolgd. Of een scholing in de vorm van een opfris of een masterclass gericht op een specifiek onderwerp.

Tot slot bieden we begeleiding van uw eigen weerbaarheidtrainers, bijvoorbeeld in de vorm van feedback op de lessen die zij geven. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op.